Monday

Måndag, ny vecka. Full med planer.
Jag är själv med barnen till onsdag kväll.
Imorse började vi med att åka och ta prover på Tyra.
Hemma på Sös tog de blod från stick i fingret från att Tyra var 3 månader. Det gick så bra och hon sa ingenting.
Här tar de i armvecket fortfarande, en jobbigare och mer smärtande process. Nu börjar hon bli större och mer medveten också. 
När sköterskan satt in nålen, det perfekta sticket, röck Tyra till så nålen åkte ur...
Bara att börja om på nästa arm. Då var hon ju lagom road av att vara fasthållen med blodstoppad arm. Mitt stackars barn. Men jag påminner mig själv om att det hade kunnat vara något värre.
För er som inte vet så föddes Tyra utan fungerande sköldkörtel, medfödd hyperteorism. Man vet inte om hon saknar sköldkörteln helt eller om den bara fungerar dåligt. Det är inget man kollar upp heller utan hon går på regelbundna kontroller och tar blodprov var tredje månad för att se att hennes värden är rätt och hon medicineras med rätt mängd. Hon får lebaxin varje dag i tablettform och kommer äta det hela livet.
Man har testat för den här sjukdomen i pku-testet (det som tas direkt när barnen är nyfödda) sedan 60-talet i sverige. 
Det som stör henne mest är plåsterna, så de åkte av så fort vi kom ut.
Hon fick sin favoritfigur i samma storlek som sig själv när hon var så duktig. "MIMMI!" Får se om hon verkar vilja ha den annars får den åka tillbaka till affären.

Melvin var också duktig imorse och gick av i bilkön istället för att jag skulle ta ut alla ungar och gå med honom några meter till dörren.
Han har vägrat tills idag. Men plötsligt händer det. Föräldrar är liksom inte välkomna in i skolan. Det är väldigt strikt. 

Imorgon är det tisdag, då står morgonyoga och bad efteråt, på schemat.